Ons team

Een leven lang leren geldt ook voor een leraar!

Dit motto brengt ons ganse lerarenteam op de been om deel te nemen aan:

 • interne bijscholingen
 • lerarenvergaderingen
 • dansproducties
 • evenementen.

Precies deze interne coördinatie en interacties zorgen voor een dynamische sfeer in Danswijzer en laat je toe om probleemloos van leraar, lesdag en lesgroep te wisselen!

Karlien Lox

Aan mijn eerste balletlessen hou ik mijn bijnaam “Floeschke” over, een naam die nog steeds mijn liefde voor dans en bewegingsplezier weergeeft.

 • 1978 Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen
 • 1980 Dansdocent Club Astrid Mariakerke
 • 1982 Rijksleergangen voor Danspedagogie te Antwerpen
 • 1982 Dansdocent Rijksmuziekacademie Gent
 • 1983 Dansdocent Hoste Sabattini theater Gent
 • 1986 Licentiate in de Kunstgeschiedenis en Oudheidkunde
 • 1994 Voorzitter en bestuur vzw Astrid
 • 2004 Zaakvoerder Danswijzer
 • 2007 auteur LET-methode
 • 2009 Dansdocent, mentor en coach in de dansdocentenopleiding bij Danspunt.
 • 2016 Organisator Festival Moved by Dance
 • 2016 Massagetherapeut

Siska Van Parys

Siska’s artiestennaam is “Tintelisk”. Gedreven door nieuwsgierigheid probeert ze het liefst zoveel mogelijk verschillende stijlen uit. Van Klassiek ballet tot Hiphop en Reggaeton, van Hedendaagse dans tot Flamenco: laat maar komen! Ook Salsa dansen vindt ze heerlijk. In Siska’s lessen zal je invloeden van al deze stijlen terugvinden!

Wil je al kennismaken met haar leuke hiphop stijl? Kijk dan eens naar het filmpje!

Ze begon als 5-jarige bij Danswijzer en is nooit meer gestopt. Ze volgde er doorheen de jaren steevast Klassiek ballet, maar ook Jazz, Modern en Hedendaagse dans. Ze is een trouwe deelnemer van de jaarlijkse Internationale Dansstage van de Koninklijke Balletschool Antwerpen en gaat graag naar de workshops in Destelheide (lessen van o.a. Daniel Linehan, Min Hee Bervoets, Isabelle Beernaert).

Voor haar betekent dansen: je vrij voelen. Dansplezier staat centraal, ook in haar lessen!

Joëlle Ongena

Van jongs af aan was stilstaan niet iets wat in het woordenboek van Joëlle stond. Bewegen op muziek alsof het niks was. Op haar 3 jaar ging de deur open naar de balletles, niet veel later volgden jazzdance, Afrikaanse dans, Flamenco, Hiphop en Musical.  Na een start in de dansschool olv Ann-Sophie De Weer nam ze met succes deel aan de audities voor het Samsonballet-team olv Dansstudio Ijvi Hagelstein. Ze nam deel aan de Samson & Gert kerstshow, De Grote Sinterklaas show, de zomertour aan zee van Big & Betsy, K3 shows,…

Daarna volgde nog een kennismaking met de Koninklijke Balletschool in Antwerpen en werd ze trouwe fan van de internationale dansstage in Brugge waarbij de lessen van Jac Delsing en solisten uit de Alvin Ailey Company haar sterk beïnvloeden. Bij de Move in Aalst, werd Joëlle als 16-jarige een deel van ‘The Groovies’ en genoot ze van de vele optredens op bedrijfsfeesten, TMF.

Aan de Hogeschool studeerde ze voor kleuterjuf en besloot ze om ook danslessen te geven: je voelt haar bruisende energie en overgave in de lessen Jazzdance, Modern Jazz, Clipdance en Dance Workouts voor adulten.

Joelle maakt sedert 2017 deel uit van het Danswijzer-top-team!

Lotte Goderis

Mijn passie voor het dansen begon reeds als kleuter en heeft mij niet meer losgelaten. In Danswijzer volgde ik de lessen in verschillende stijlen: zowel het klassieke ballet als jazzdance en modern, pointes en hedendaagse dans. Je kan me er nog steeds vinden. Sedert 2018 volg ik het traject als leraar en geef ik met veel plezier lessen pre-ballet in onze afdeling te Deinze. ‘Mijn’ kleutertjes zien groeien in ballet en wie weet ook in de andere dansstijlen, geeft mij een grote voldoening.

Yanina Verplanke

Al heel vroeg wist ik dat ik ballerina wilde worden.Toen ik vier jaar werd mocht ik in de plaatselijke dansschool in Nederland op ballet. Ik begon daar met klassiek ballet en was trots op mijn roze lesuniform en demi-pointes. In 2006 verhuisden we naar Belgie en kwam ik dansen bij Danswijzer. Ik leerde daar de volgende dansstijlen: klassiek ballet, pointes, moderne dance, jazzdance en hedendaagse dans. Vooral klassiek ballet, pointes en moderne dans spreken mij aan. Met de solo’s speciaal voor mij gecreëerd nam ik deel aan verschillende danswedstrijden zoals Dance Waves en Dance Stars en behaalde daar enkele keren goud en zilver. In maart 2019 behaalde ik zilver op het Belgisch kampioenschap bij Dance Stars in Antwerpen met de solo voor pointes (chor. K. Lox) en moderne dans choreografie.

Samen met het Danswijzer choreo team nam ik deel aan het New Prague Dance Festival.

Sedert 2019 volg ik het traject om leraar klassiek ballet en jazzdance te worden in Danswijzer. Ik kijk ernaar uit om dit schooljaar les te geven aan de basisgroepen in Wondelgem en Drongen.

Elena Sioncke

Elena was een meisje die wist wat ze later wou worden: ballerina! Ze heeft haar passie voor dans dan ook van kleins af aan in gang gezet in Danswijzer.
Ze groeide op met klassiek ballet en Jazzdance en verruimde later naar pointes, modern, hiphop en hedendaagse dans.
Sedert 2016 neemt ze deel aan Dancewaves wedstrijden met solo-klassiek en duo modern.

In 2018 nam ze met het Danswijzer choreo-team deel aan het internationale dansfestival in Praag. Na een startjaar in de vervangingspool volgt de stap naar het traject tot dansleraar.

Anaïs Derycke

Het begon allemaal 17 jaar geleden met pre ballet in Danswijzer in Mariakerke. Na de basisjaren klassiek ballet breidde ik mijn passie uit met lessen in andere stijlen: modern jazz, pointes, hiphop en recent ook hedendaagse dans en girly high heels.

Sedert 2017 neem ik deel aan danswedstrijden zowel met solo klassiek op pointes als in duo en groepswerk modern dance.

In 2018 won ik met het Danswijzer choreo-team de 3e prijs in de internationale danswedstrijd in Praag. In Vrouw Holle danste ik als ‘brave dochter’ de hoofdrol.

In 2017 startte ik met het traject tot dansleraar in de vervangingspool van Danswijzer. Ik rond mijn traject met succes af en startte in 2020 als dansleraar voor de groep ‘jazzdance intermediate’

Mijn artiestennaam is Brusix, je zal het merken aan de bruisende energie in mijn danslessen. Als gedreven en gemotiveerde leraar hoop ik jou ook de passie voor het dansen te kunnen geven!

Kelly De Clercq