Over ons
Danswijzer vind je terug in Drongen en Deinze. Gegroeid uit een lokale club (°1942), kozen we in 1994 voor een vzw statuut onder de naam vzw Astrid. In lijn met de statuten van de vzw hebben we in 2004 gekozen voor de commerciële naam Danswijzer. Bij de start van 2024 – na 30 jaar – werd de vzw ontbonden.
- Danswijzer staat sterk in haar opleidingstraject in verschillende danstechnieken en de aandacht voor de eigen beleving.
- Wie leert dansen, vertrouwt zijn lichaam toe aan een leraar. Ook al is het maar voor dat ene uurtje, toch staat jouw gezondheid en letselvrij trainen centraal in ons beleid.
- Het lerarenteam bestaat uit de unieke combinatie van professionaliteit als danser en als pedagoog.
- Onze kwaliteitszorg wordt erkend door Stad Gent en stad Deinze en door de internationale organisatie voor dansonderwijs Centre International Danse.
Sedert haar ontstaan in 1994 is Danswijzer uitgegroeid tot een plek waar leren dansen en dansplezier samen gaan.
Danswijzer staat sterk door haar constante kwaliteitszorg in het aanbod en in het lerarenteam. Ons lerarenteam bestaat uit professioneel gevormde dansdocenten die naast het dansplezier ook opgeleid zijn om jouw dansmomenten letselvrij te laten verlopen.
We geven graag een kans aan het individuele talent om dit te laten groeien tot een professionele danser, choreograaf of leraar – maar evengoed bieden wij een zelfde kwaliteit aan de liefhebber, voor wie het dansen een fijne hobby is.
LET-Methode
Een van onze grootste kenmerken is dat wij werken volgens de LET-methode.
- De LET-methode staat voor:
- Logische lesopbouw
- Emotie en dansplezier
- Training is letselvrij</li
- LET is een alternatief voor Vaganova-methode, Cecchetti-methode, RAD-methode
- Specifiek voor de vrijetijdssector waar de danser-leerling een wekelijkse training volgt
- De danser evolueert van starter naar gevorderde danser in een verloop van 6 jaar.
- Karlien Lox is auteur van de LET-methode